15 oktober - Internationale Handenwasdag 2020

"Handhygiëne voor iedereen"

15 oktober is Internationale Handenwasdag, een wereldwijde actiedag gericht op het vergroten van het bewustzijn van het belang van handenwassen met zeep als een effectieve en betaalbare manier om ziekten te voorkomen en levens te redden. Het thema van de Internationale Handenwasdag 2020 is “Handhygiëne voor iedereen”.

 

INTERNATIONALE HANDENWASDAG 2020 IS EEN GELEGENHEID OM CREATIEVE MANIEREN TE ONTWERPEN, TE TESTEN EN OM MENSEN AAN TE MOEDIGEN HUN HANDEN TE WASSEN MET ZEEP OP BELANGRIJKE MOMENTEN.

De COVID-19 pandemie herinnert ons er op een grimmige manier aan dat een van de meest effectieve manieren om de verspreiding van een virus tegen te gaan ook een van de eenvoudigste is: handhygiëne, met name door het wassen van de handen met zeep. Om het virus vandaag de dag te verslaan en te zorgen voor betere hygiëne gewoonten na de pandemie, moet handen wassen met zeep nu en in de toekomst een prioriteit zijn. Het thema van dit jaar, Handhygiëne voor iedereen, roept de hele samenleving op tot wereldwijde handhygiëne.

Het maakt niet uit wie je bent, iedereen kan Internationale Handenwasdag vieren!

Kijk voor meer informatie op: https://globalhandwashing.org/global-handwashing-day/

 

Was vandaag al lang genoeg!

De zandloper is een timer van 20 seconden en is gemakkelijk te gebruiken bij het aanrecht of een wasbak elders in het huis. Ook is deze eenvoudig op te plakken op gladde oppervlakten, zoals het het dichtbijzijnste zeeppompje of koffiezetapparaat