Het idee achter de zandloper

Beste bezoeker,

"Welkom op deze website. Als thuiszittende werkstudent waar zowel het afstudeerproject als de werkzaamheden stil liggen, zorgt de vele vrije tijd in quarantaine voor nieuwe initiatieven. De drie dingen die in deze tijd belangrijk zijn; afstand bewaren, handen wassen en geduld.

dat laatste is nog wel het lastigst..."

- Martijn

20 Seconden Handen Wassen

Het idee voor de website 20 seconden handen wassen is ontstaan door preventie video’s die werden verspreid omtrent het Corona virus. Na het zien van verschillende video’s, waarbij benadrukt wordt dat men 20 seconden de handen moet wassen, betrapte ik mijzelf erop dat ik mijn handen altijd te kort waste.  Als tip wordt gegeven om een liedje te neuriën, maar dit is niet altijd de oplossing en ook om mij heen zie ik veel mensen te kort wassen. Op een moment dacht ik terug aan een zandloper die wij vroeger bij ons thuis bij de douche hadden hangen om water te besparen. Met enig speurwerk op internet, kwam ik er al vrij snel achter dat geen zandlopers te vinden zijn van 20 seconden. Na contact te hebben gehad met een producent van zandlopers, is het gelukt om zandlopers van 20 seconden met een handige zuignap voor aan de muur te verkrijgen. Voor een leuk bedrag heb je een handige geheugensteun voor bij de wasbak. Leuk om je familieleden en vrienden te testen. Ook kinderen steken er wat van op! 

Was vandaag al lang genoeg!

De zandloper is een timer van 20 seconden en is gemakkelijk te gebruiken bij het aanrecht of een wasbak elders in het huis. Ook is deze eenvoudig op te plakken op gladde oppervlakten, zoals het dichtstbijzijnde zeeppompje of koffiezetapparaat